Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto 2020 Terhi Kokkoselle

Ajankohtaista
19.11.2020

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Vuoden parhaasta kaunokirjallisesta esikoisteoksesta jaettavan Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon on saanut Terhi Kokkonen romaanistaan Rajamaa (Otava). Palkintoraati kuvasi teosta: "Kokkosen sivuhenkilöitä myöten rikkaassa ja psykologisesti tarkassa kuvauksessa ihmiset voivat olla kummallisia, irvokkaita sekä samaan aikaan äärettömän tavallisia. Ristiriidat ja mysteerin kaltainen ilmapiiri jäävät voimaan, kuten proosan parhaaseen, pysyvästi kiehtovaan perinteeseen kuuluu."

Jaetulle toiselle sijalle raati nosti Marko Järvikallaksen novellikokoelman Mihin täällä voi mennä (Siltala) ja Milja Sarkolan romaanin Pääomani (Teos). Neljänneksi sijoittui Janne Saarakkalan romaani Sen pituinen se (Like).

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoa on jaettu vuodesta 1995 lähtien. Se jatkaa vuosina vuosina 1964–1994 jaetun J. H. Erkon palkinnon perinnettä. Palkinnon arvo on 15 000 euroa. Raatiin kuuluivat tänä vuonna toimittajat Suvi Ahola, Arla Kanerva, Sanna Kangasniemi, Antti Majander (pj.) sekä kirjailija Eino Santanen ja kilpailun viime vuoden voittaja, runoilija Jouni Teittinen.

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Lisätietoja:
HS: HS:n kirjallisuuspalkinto Terhi Kokkosen tiiviille, moniulotteiselle ja henkilökuvaukseltaan huikealle romaanille Rajamaa
Kirjasampo: HS:n kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat 2020

Kirjailijakuva: Pietari Purovaara / Otava.