Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ljusets rike och mörkrets

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

”Vet ni vad”, sade Shadrian alldeles hänförd och andfådd när han äntligen landade hos dem. ”Han hade dukat ett festbord med massor med god mat och Han visste precis vad jag tycker allra bäst om. Alla mina favoriter fanns där. Överallt i den alldeles otroligt jättestora salen stod stora Malachim. De var flera meter höga och det lyste om dem. Det strålade om dem och det såg nästan ut som om de hade vingar”. Han skrynklade ihop pannan.
”Fast när jag tänker efter så hade de nog inga i alla fall. Precis där jag kom in hängde en jättestor banderoll där det stod ’Välkommen Shadrian. Vi har väntat på dig.’” Han spärrade upp ögonen. ”Och du. Han visste att jag skulle komma, Lavani! Sedan satte vi oss vid bordet och pratade och åt, och pratade och åt, och pratade och pratade. Jag har aldrig pratat så mycket i hela mitt liv. Och vet ni vad? Han visste precis allting om mig. Allt som jag har varit med om. Om pappa som försvann och mamma som … ja, som är som hon är. Och nu vet jag, Lavani, nu fattar jag precis vad du menade med att Han bara vill träffa mig en stund varje dag. Bara vara med mig, prata med mig och liksom bara vara kompisar. Jag fattar du menar nu. det är ju inget konstigt alls, ju”. Han spärrade upp ögonen, om möjligt ännu mer, ”och du Han vet var GachLilith är!”

Vad har hänt med Shadrian? Vem är denne Konung som gjort ett så starkt intryck på honom? Vad är Malachim? Och var är GachLilith?
Följ med Shadrian och GachLilith och se vad som händer när de möter människor från Ljusets Rike och varför de får så starkt inflytande över deras liv. Var med när de fattar beslutet om hur de själva ställer sig till Konungen och hans erbjudande.
På vilken sida kommer de att befinna sig om och när striden bryter ut? (baksidestext)

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Så här långt ifrån lägret hade han aldrig gått förut. Inte ensam. Men i morgon skulle hajken var slut och med den hans sista sommar som Ung-Fiskare. Så därför ville han ta farväl av lekarna i skogen. Nästa år skulle han vara en av hjälpledarna och då skulle han få mindre tid för lekar och ...
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Gränsen

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

277

Språk