Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Resan

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Marianne Peltomaas nya roman handlar om två människor som får varandra, om en kvinna som blir mamma, om ett barn som en dag blir hennes dotter. Anna Enberg, trettioåtta år och ensamstående, har mognat till ett beslut: hon vill adoptera ett barn. Men hennes väg till flickan Nora i Colombia går genom långa år och processor. Hon blir synad och granskad, hon förbereder sig på många plan, och hennes släkt och vänner deltar i hennes väntan. Noras väg till Anna är mycket kortare i tid, men ändå minst lika lång. Hon kan inte förbereda sig, hon anpassar sig och lever så som de vuxna bestämt. Långsamt närmar sig deras liv varandras, och en höjdpunkt i boken är deras omtumlande möte och första intensiva tid tillsammans i Colombia.
Resan ger i romanens mångskiktade form en levande och inträngande bild av adoptionsprocessens yttre och inre förlopp. Egentligen är den också en kärleksroman, en skildring av två för varandra främmande människors starka känsloliv och växande bindning. Förväntan, glädje, sorg, besvikelse och lycka - allt finns här. Anna har fått odla sin kärlek, hon reser med den i bagaget.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

283

Förlag

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

301

Förlag

Språk

Översättare