Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nattskärran

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Nattskärran utspelar sig i ett Uppsala splittrat av fördomar och segregation. Det är den femte romanen i Kjell Erikssons uppmärksammade serie om Ann Lindell.

Det är tidig morgon den 10 maj 2003. En taxichaufför på väg att avsluta sitt nattpass gör en chockerande upptäckt. Varenda skyltfönster på Drottninggatan är krossat och vägbanan fylld av glassplitter.

Media strömmar till och mitt under direktsändning i lokalradion hörs ett skrik inifrån en bokhandel. En kvinna har hittat en död man i butiken. Mördad.

På Uppsalapolisen är man frågande och djupt oroad. Vad är det som pågår i staden? Femtonårige Ali vet. Han tänker dock inte berätta för någon vad han sett.

Ann Lindell, som är tillbaka i tjänst efter sin barnledighet, hamnar omedelbart mitt i ett fall som är mera komplicerat än något annat hon ställts inför. Dessutom får hon under arbetet ett överraskande mobilsamtal. Det är Edvard Risberg, hennes gamla kärlek, som hör av sig. Men hans röst låter annorlunda.

Kjell Eriksson har skrivit en kriminalroman som borrar sig ner i ett segregerat Uppsala. Det är också berättelsen om Ali, en ung man i djup konflikt med sig själv och som dessutom jagas av en mördare.

"Du är som nattskärran, du rör dig bara på natten", säger hans morfar, den gamle iranske herden, irriterat till honom.

Ali vet då inte att det snart är hans tur att möta nattskärran.

Nattskärran är den femte romanen i serien om Ann Lindell. Samtliga tidigare utgivna böcker har nominerats av Deckarakademin.

(Ordfront)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

359

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

349

Förlag

Språk

Översättare