Den farliga resan

Videor

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Susanna har tråkigt och är arg på sin lata katt. Hon lägger ifrån sig sina glasögon och plötsligt förvandlas de! Hon hamnar mitt i ett hemskt äventyr med Tofslan och Vifslan, Sniff och Hemulen och hans lilla hund. En klassisk Tove Jansson-saga om leda, skräck, katastrofer, äventyr och lycklig hemkomst med originalillustrationer i akvarell.

(5-9 år)

- - -

Ny upplaga av den klassiska bilderboken från 1977. Lilla Susanna råkar ut för fasansfulla äventyr tillsammans med bekanta figurer från Mumindalen. Efter oväder och hotfulla trakter väntar värmen och tryggheten. Det blev en fest naturligtvis, så blir det varje gång(de festar ofta utomhus, ibland i sin salong).När kvällen nästan blivit natt Susanna sade dematt sorgligt nog var hon och katten tvungna att gå hem.Hon fick aldrig reda påom allting var på riktigt,men såvitt man kan förståså är det inte viktigt.

- - -

Den lilla flickan Susanna hamnar mitt i ett äventyr tillsammans med bekanta figurer från Mumindalen. Efter oväder, vulkanutbrott och hotfulla trakter väntar värmen och tryggheten hos Vifslan, Sniff och Hemulen och hans lilla hund Ynk von Jämmerlund. Tillsammans beger de sig för att hitta Mumindalen.Den farliga resan från 1977 blev Tove Janssons sista bok om mumintrollen.

- - -

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

28

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

28

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

28

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Språk

Översättare

Ingår i samlingsverket

Litterära videoklipp

Kod till Svenska Yles Arkivet