Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Amandas bröllop

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Älskade du ”Fyra bröllop och en begravning”? ”Notting Hill”? Och ”Bridget Jones dagbok”? Då är Amandas bröllop boken för dig.

Melanie Pepper, 26, lever ett fartfyllt singelliv i London. Hon drömmer som alla andra om att hitta sin drömprins. Men den illusionen sprack för ett år sedan. Då stack Alex till USA utan ett ord för att hitta sig själv, och för att bli rockstjärna.

En dag ringer barndomsvännen Amanda, som blivit väldigt vacker, syndigt smal och som har ett toppjobb inom reklambranschen. Plus en stenrik uppkomling till pappa. Amanda skall gifta sig, och inte med vilken kvinnodröm som helst. Fraser är Högadlig. Vad spelar det då för roll att han går i tre år gamla Converse, och att hans slott står i höggradigt förfall?

Nu smids det planer. Det är ju bara för hans titel som Amanda över huvud taget vill ta i Fraser! Frasers bror Angus och den bitchiga Fran vill inget hellre än att sabotera denna århundradets mesallians, och de drar med sig den tvehågsna Melanie. Som inget hellre vill än att få Alex tillbaka.

Medan de absurda intrigerna tätnar i denna 70-talisttjejernas generationsbok, förs vi i ett trumsnabbt tempo hän mot en illvilligt iscensatt möhippa och ett bröllop av den sort man kan önska sin värsta ovän.

Författaren är ju inte bara författare, hon är stå-uppkomiker också. Läs boken! Filmen är på väg.

(Natur och Kultur)

Genre

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

411

Språk

Första publikation

ja

Språk