Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Skuggorna och regnet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Viktor Vinblad är svår att förstå sig på. Han sjunger psalmer baklänges och hans föräldrar har haft ihjäl varandra. Femton år gammal är han på väg att lösa Fermats gåta men faller ut genom fönstret på tredje våningen i skolan. Han mister inte livet, men mister talförmågan. Och efter att Sara Psalmodin i Rossvaggakollektivet korsat hans väg, försvinner han spårlöst i trettio år. Men nu ryktas det att han på nytt synts till i trakten. Ett rykte som tvingar hans styvbror David Mörtberg att återvända till barndomsstaden för att ta reda på vad som egentligen hände med Viktor – och komma till rätta med det förflutna.
Myt möter verklighet i denna svindlande berättelse, som är både kriminalhistoria och uppväxtskildring och samtidigt öppnar portarna till nya landskap i Håkan Nessers författarskap.

(Bonnier)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Jag lämnade Uppsala och min familj vid halvfyratiden en eftermiddag i september. Jag skulle kanske inte ha gjort det, om det inte varit för brevet från min syster. Men två svaga skäl är åtminstone dubbelt så mycket som ett.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

455

Språk