Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ratners stjärna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

”En fantastisk, surrealistisk utflykt i den moderna vetenskapens hjärna.” Så skrev New Yorker när Don DeLillos Ratners stjärna publicerades 1976.
Ett matematikgeni, en fjortonårig pojke från Bronx, ställs inför uppgiften att dechiffrera ett kodat meddelande från yttre rymden. Försöket att lösa problemet tvingar honom att konfrontera matematikens, språkets och mystikens grunder och villkor, gör honom bekant med alternativ fysik och astronomi som öppnar sig mot existensfilosofi.
Don DeLillo har pekat på Lewis Carroll som en inspirationskälla och sagt om sitt mästerliga verk: ”Jag försökte bygga en roman inte bara i någon mån om matematik utan som matematik. Det skulle vara en bok som rymde mönster, ordning och harmoni, sådant som den rena matematiken eftersträvar.”

(Atlantis)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Lille Billy Twillig klev ombord på en Sony 747 med destination fjärran land. Så mycket vet man med säkerhet. Han embarkerade planet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

488

Förlag

Språk

Översättare