Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kazans stjärna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Annika är föräldralös och växer upp hos tre excentriska professorer och deras två hushållerskor. De älskar och uppfostrar henne som sitt eget barn. Men Annika drömmer om den dag hennes biologiska mor ska dyka upp. Och en dag ringer en ståtlig adelsdam på professorernas dörr … Efter en rad dramatiska händelser förändras allt i Annikas liv. Vem är hon egentligen?

Annika omges av karaktärer som alla visar sig spela betydande roller i hennes liv. Pauline och Stefan – hennes två vänner i Wien, Ellie och Sigrid – hushållerskorna som är som Annikas föräldrar, professorerna, den odrägliga Loremarie, en mystisk äldre kvinna som berättar historien om ”Kazans stjärna”, Zed som äger den vackraste häst Annika någonsin sett, och den ståtliga och till synes välbärgade adelskvinnan som påstår sig vara Annikas mor…

(Berghs)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

415

Språk

Översättare

Serie

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

372

Förlag

Språk

Översättare