Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Commonwealth Writers' Prize

Beskrivning
Commonwealth Writers' Prize är ett årligt litteraturpris som delas ut till två skönlitterära verk skrivna i något av de 53 länderna i det brittiska samväldet. De två klasserna som priset delas ut i är Bästa bok och Bästa novell. Priset delas ut av Commonwealth Foundation med stöd av Macquarie Group Foundation. Priset delades ut första gången 1987 och syftar till att uppmärksamma litteratur skriven av såväl nya som etablerade författare. Syftet med priset är att ge dessa författare uppmärksamhet i fler länder än deras hemland samt att uppmuntra dialog och förståelse för andra kulturer genom läsning.

Varje år delas priser för bästa bok och bästa novell ut i fyra regioner; Afrika, Karibien och Kanada, Sydasien och Europa samt Sydostasien och Stillahavsregionen. Från dessa åtta regionala vinnare utses sedan Bästa bok (10 000 pund i vinst) och Bästa debutbok (5000 pund i vinst) vid en officiell ceremoni som hålls i ett nytt samväldesland varje år.

2012 omorganiserades priset från att tidigare ha delats ut i klasserna Bästa bok och Bästa debutbok till att istället delas ut till Bästa bok och Bästa novell. Sedan 2014 delas endast pris ut i kategorin Bästa novell.
http://www.commonwealthwriters.org
Pristagarna
Utdelningsår
Utdelningsår
Utdelningsår
Utdelningsår
Utdelningsår
Utdelningsår
Pris
Utdelningsår
Utdelningsår
Utdelningsår
Utdelningsår