Sagor från Främlingsgatan

Typ

sagor, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Sagor från Främlingsgatan återvänder Irmelin Sandman Lilius till den miljö som hon tidigare har skildrat i memoarboken Hand i hand. På Främlingsgatan, den lilla gatstumpen mellan Observatorieberget och Brunnsgatan, bodde Irmelin och hennes familj i åtta år, från 1942 till 1950. För Irmelin och hennes lillasyster Heddi blev det deras bästa Helsingforshem, trots att det var krig en del av tiden, och ont om mat och kläder och nästan allting.
De aderton berättelserna i Sagor från Främlingsgatan handlar om sådant som hände under den tiden - eller som kunde ha hänt. I en familj av sagoberättare går det inte alltid att skilja det ena från det andra. Mamma Tutu ger bort en gammal matta och får på så vis veta att den kan flyga. En herrelös hund får namnet Prins och se - han är verkligen en prins!

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

163

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

209

Förlag

Språk

Översättare