Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

När dagen gryr

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

MEISTERPLASSEN 1722

Amelia hade skapat sig ett meningsfullt liv som läkekvinna för de fattiga, och kärleken till sin halvbror Bendik bevarade hon som ett hemligt minne. Men då han plötsligt dök upp med sin sjuka, gravida hustru, var det omöjligt att dölja känslorna.
Bendik och Amelia visste att de aldrig kunde få varandra, men elden mellan dem brann starkare än någonsin. Och vad skulle Bendik göra om han fick veta att han redan hade en dotter...?

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Hennes kinder brann fortfarande varje gång tankebilderna dök upp för henne. Skammen hon kände var mer än bara en ung flickas generade förlägenhet vid tanken på ett intimt möte. Amelia hade svårigheter med att andas, hon var inte trygg ett enda ögonblick under sin långa arbetsdag. När som helst kunde illamåendet och skammen kasta sig över henne, de följde henne som svarta, skrämmande skuggor längs vägen hon gick.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

255

Förlag

Språk

Översättare