Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fienden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I Fienden går Lee Child tillbaka till den tid då Reacher var en ung militärpolis, en Reacher som fortfarande tillämpade arméns stränga disciplin - om än på ett mycket speciellt sätt...

1990. Årets första skälvande minut. Jack Reacher, militärpolis i 110:e specialenheten, sitter på sitt kontor i Fort Bird i USA, dit han oförklarligt förflyttats från Panama. I Fort Bird händer ingenting. När telefonen ringer tror Reacher att det är någon som vill önska honom gott nytt år. I stället får han veta att en soldat hittats död på ett sjaskigt motellrum. Rutinärende. Reacher bollar det vidare men beordras en stund senare av sitt befäl att åta sig fallet. Den döde soldaten visar sig vara en tvåstjärnig general. Definitivt inget rutinärende. Och inte blir det lättare för Reacher när han inser att generalen dött under ett topphemligt uppdrag som skulle kunna förändra hela den amerikanska arméns framtid.

(Forma books)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag


Lika allvarligt som en hjärtattack. Kanske var de Ken Kramers sista ord, som en sista panikexplosion i huvudet när han slutade andas och föll ned i avgrunden. Han hade gjort något ytterst olämpligt, på alla sätt och vis, och var medveten om det. Han befann sig där han inte borde befinna sig, tillsammans med någon han inte borde ha varit där med, och hade med sig något han borde ha förvarat på en säkrare plats.

(kap. 1, s. 7)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

415

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

525

Förlag

Språk

Översättare