Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Snö och aska

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Snö och Aska är den sjätte boken i Gabaldons episka kärlekssaga om Claire och Jamie.

Året är 1772, kvällen innan den amerikanska revolutionen, och upprorets låga är redan tänd. I Boston ligger män döda på gatorna, och i de djupa skogarna i North Carolina brinner ensamma stugor i skogens mörker. Och över huset vid Fraser´s Ridge, där Jamie Fraser och hans familj bor, reser sig en skugga ...

Kolonin är i oro, och guvernör Josiah Martin skickar bud till Jamie och ber om hjälp. Guvernören behöver någon som kan samla utmarkerna, lugna den sjudande förbittringen mellan nybyggare och indianer, och hålla bergen säkra för kung och fosterland. Alla är överens om att Jamie Fraser är rätt man för jobbet.

Men det finns ett problem. Jamies fru Claire är tidsresenär och Jamie vet redan att om tre år så kommer kriget och slutet blir självständighet - och de som är lojala med kungen kommer antingen vara döda eller i landsflykt. Bakom allt annat hotar dessutom ett litet tidningsurklipp från 1776, som rapporterar om branden som förstör deras hus och dödar familjen. Jamie hoppas att förutsägelserna är falska - vilket bara framtiden kan utvisa.

(Bra Böcker)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

1411

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

1279

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk