Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Marion lever

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Innan jag fyllt nio år hade jag bestämt mig för att bli violinist. Och jag nådde mitt mål. Men min karriär fick ett abrupt slut när jag bröt min högra handled och den blev stel.
Men jag var ung. Jag var stark. Jag levde. Jag hade överlevt en olycka och den hade varken böjt eller krossat mig.
Nu måste jag hitta ett nytt sätt att försörja mig på och jag valde att bli stenograf. Men det var svårt att få en anställning. Och trots att jag tyckte illa om Walter Brandt i samma ögonblick som jag steg in i hans rum kunde jag inte vända om och gå hem. Jag var alltför beroende av att få ett arbete.
Visst var Walter Brandt skoningslös som en orkan i sitt arbete. Men när han någon gång tog sig ledigt visade han sig vara hänsynsfull och blyg. Och till min fasa upptäckte jag att jag inte kunde vara utan honom.

Första delen av Marion lever - en fascinerande kvinnoskildring!

(baksidestext, del 1, 1977)

Kriget var äntligen slut men nöden fanns kvar. Själv hade jag mitt eget, två och ett halvt kilo, sprattlande, skrikande lilla problem - Michael. Ända från sitt första motsträviga andedrag var han ett svårskött barn. Han var varken lik sin far eller sin bror men det dröjde länge innan jag kom på tanken att Michael kanske inte var Kurts son.
Jag hade stoppat undan den betydelselösa, flyktiga episoden med Manfred Halban djupt ner i mitt undermedvetna. Den hade inte betytt annat för mig än en liten vänlighet mot en stackare som snart måste dö. Och han hade varit så hänsynsfull och förblivit en främling. Av sådana förbindelser blev det inga barn - eller blev det kanske det?

Andra delen av Marion lever—en fascinerande kvinnoskildring!

(baksidestext, del 2, 1977)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

613

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

568

Språk

Lisätietoja

B. Wahlström, 1977 (2 vol.)