Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kennedys hjärna

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En dag på östen 2004 reser den svenska arkeologen Louise Cantor från sin utgrävning i Grekland för att träffa sin son Henrik. I Stockholm hittar hon honom död i hans lägenhet. Allt tyder på självmord, men Louise vägrar tro på det. Hon är övertygad om att Henrik blivit mördad.
Louise bestämmer sig för att följa Henriks spår under hans sista tid i livet. Det blir en slingrande väg som för henne till gudsförgätna platser i södra Australien, en hemlig lägenhet i Barcelona och aidskliniker i Moçambique. Frågorna blir allt fler, svaren allt färre. Har Henrik bragts om livet för att han avslöjat cyniska profitörers försök att sko sig på aidsepidemins offer? Har han själv rena händer? Varför är han så besatt av att finna sanningen om vad som hände med den mördade John Kennedys hjärna?
När även Henriks far Aron försvinner spårlöst inser Louise att det är starka krafter som hon utmanar. Eller är det bara hennes egen fantasi som löper amok? Ju djupare hon tränger desto mer tätnar mystiken.

Kennedy hjärna är en klaustrofobisk berättelse om den tid och den värld vi lever i. (Baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Katastrofen kom om hösten och den drabbade henne utan förvarning. Den lämnade inga skuggor, den rörde sig alldeles ljudlöst. Hon anade aldrig vad som höll på att hända.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

427

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

386

Språk