Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Prickskytten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning


Några sekunder som förändrade allt...
Jack Reacher är en hjälte som stannar i minnet - en tuff, tystlåten individualist som går sina egna vägar.

I en småstad i Indiana ligger en ensam prickskytt gömd i ett parkeringshus. Mitt under rusningstid börjar han skjuta rakt mot folkmassan på torget nedanför. Fem personer mister sina liv i detta blodbad. Skytten lämnar tydliga spår efter sig och polisen får snabbt fast honom. Han heter James Barr och det verkar bli ett solklart fall. Samtidigt arbetar Jack Reacher på sin solbränna i Miami med en norsk blondin som sällskap. Men han är rastlös. Reacher tycker inte om att vara för länge på en och samma plats. Han är van att vara behövd och nu, helt plötsligt, vill ingen längre ha hans tjänster. James Barr förs till häktet men han vägrar envist att prata. Det enda han säger till sin advokat är: "Se till att Jack Reacher kommer hit." Poliserna känner sig förvirrade - för vad kan denna uppenbara psykopat ha gemensamt med en f.d. militärpolis?

(forma books)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

fredag. Klockan fem på eftermiddagen. Kanske den svåraste tiden på dygnet att köra obemärkt genom en stad. Eller kanske den lättaste. För klockan fem en fredag är det ingen som fäster uppmärksamhet vid någonting. Alla stirrar på vägen framför sig.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

432

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

En Jack Reacher -thriller

Utgivningstid

Sidantal

363

Språk

Översättare