Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En riktig familj

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I En riktig familj återser vi Anna Enberg och hennes colombianska adoptivdotter Nora några år efter händelserna i romanen Resan (1998). Nora har hunnit fylla nio år, hon är fortfarande "flickan med domptörsblicken", som har bestämda åsikter om det mesta i världen. I centrum står Annas och Noras relation - hur den prövas, stärks och utvecklas. Tillsammans beslutar Anna och Nora också om att familjen ska få tillökning, ett syskon från Colombia. Resan till Colombia och Cali blir ett spännande återseende för Nora och också för Anna.

Relationerna inom familjen Enberg är romanens kärna och röda tråd men i och med vardagslivet med kompisar, skola, dagis, jobb etc. vidgas romanstoffet. Analytiskt och insiktsfullt beskriver Marianne Peltomaa också de uttryck rasismen kan ta sig och hur de kan drabba ett barn och en familj.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Carlos Vélez ögon smalnade, han plirade in i mörkret och försökte skönja skepnaden som han visste att skulle finnas där. Den tunna silhuetten, de nästan omärkliga rörelserna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

269

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

250

Förlag

Språk