Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Om hjärtat ännu slår

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den stackars garveriarbetaren hade garvats till döds i det roterande karet. Hur länge hade han levt? En, kanske två timmar? Och ingen hade hört hans rop! Bara någon som hatar bortom förnuftets gränser kan döda så. Men polisen säger att det var en olyckshändelse... Sedan vill väninnan Ingeborg inte berätta mer.
Själv har Siv fullt upp med gamlingarna på servicehuset där hon arbetar. Men när Jan bedrar henne flyr hon och riktar sin vrede mot den garveriarbetare hon tror orsakade dödsolyckan. Ju mer hon frågar, desto mer trovärdig finner hon Ingeborgs mordteori...
En thriller om svek och förstenade människor som förnekar allt och hellre tystar med våld än låter sanningen nå deras smutsiga byk.

(Norstedt)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Då såg jag dem bara som vackra - brudarna och deras brudgummar där de öppnad sig på familjesidorna. På den tiden reflekterade jag inte, jag bara log tillbaka mot de lyckliga människorna och jag tyckte om att beundra deras utstyrslar och fantisera lite om dem, vilka de var och hur det kom sig att det blivit just de två.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

287

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

349

Språk

Översättare