Valhall : den samlade sagan. 2

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Rackarungen Quark ställde till med oreda hos jättarna i Utgård redan i det andra Valhall-äventyret. Snart skulle han skapa kaos även hos gudarna. Men en film kom emellan och Quark fick vara med i den nordiska publiksuccén Valhall.
För många människor har Valhall blivit det första mötet med den nordiska mytologin. Och så är det än i dag…

Valhall: Den samlade sagan presenterar äventyren en gång för alla. Dessutom innehåller böckerna rikligt med extramaterial.
I denna andra volym samlas många hittills opublicerade förstudier till filmen Valhall samt en serie om konsten att göra tecknad film. Mellan äventyren skildras även du ursprungliga myterna och deras väg till den tecknade serien. Allt presenterat med fina illustrationer, alternativa omslag, affischer, studier och skisser … massor av skisser!

Denna volym innehåller Historien om Quark (4), Resan till Utgårdaloke (5) och De gyllene äpplena (6) – i nyöversättning.

(Ekholm & Tegebjer)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

193

Språk

Översättare

Lisätietoja

De gyllene äpplena även utgiven med titeln: Guldäpplen åt gudarna
Tecknat och berättat av Peter Madsen ; efter historier av Hans Rancke, Per Vadmand & Henning Kure ; färglagt av Søren Håkansson ; extramaterial av Henning Kure & Peter Madsen.

Första publikation

ja

Språk