Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De utstötta

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning


Broderband, del ett. I Skandia tränas pojkarna till att bli krigare. Som tonåringar delas de upp i lag, s.k. broderband som tävlar mot varandra. Bara ett lag kan vinna. Hal Mikkelson utses motvilligt till ledare för ett visst band - Hägern. Lagmedlemmarna är de utstötta och bortvalda, och laget det till synes svagaste.

I Skandia kan man bara bli krigare på ett sätt. Som tonåringar delas pojkarna upp i lag, så kallade broderband. Sedan börjar träningen. De måste genomlida tre hårda månader för att lära sig stridstaktik, segla vargskepp och hantera vapen. Broderbanden tävlar mot varandra och bara ett lag kan vinna.

Hal Mikkelson utses motvilligt till ledare för ett av dessa band Hägern. Precis som han själv är lagmedlemmarna de utstötta och bortvalda. Trots det antar han utmaningen. På papperet är Hägern det svagaste laget, men med upp- finningsrikedom och mod kanske de kan överraska sina motståndare.

John Flanagan bygger här vidare på den värld han har skapat i serien Spejarens lärling, som blivit omåttligt populär över hela världen. De utstötta är en berättelse om starka vänskapsband, lömska pirater och episka sjöslag. Precis som Flanagans tidigare böcker kännetecknas boken också av högt tempo, härliga karaktärer och humor. Broderband kommer tveklöst att uppskattas av alla hans svenska fans.

12-15 år.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

367

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk