Nästan framme

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst. 12-15 år.

Från en minut till en annan krossas Samirs liv. Plötsligt är han på flykt från sitt hemland Afghanistan. Han hinner inte ens säga hejdå till sin familj. I Hamburg kommer Samir och hans kompis Hamid ifrån varandra, och när Samir efter en lång och farlig resa äntligen är framme i Sverige, är Hamid inte med på tåget. Han kommer först nästa dag. De vet det inte då, men den enda dagen blir avgörande för deras framtid i Sverige.

Nästan framme är en stark berättelse om två 15-åriga pojkar som kom till Sverige under det stora flyktingmottagandet 2015. Vi får följa dem under deras nästan tre år långa väntan på besked om de får stanna.

Med levande fotoillustrationer och verklighetsnära dialoger får vi en inblick i den inre resa som börjar när slutstationen är nådd. Nästan framme är en serieroman som skildrar kulturkrockar, hemlängtan, saknad, glädje, sorg, vänskap och kärlek. Boken innehåller också ett faktaavsnitt där Sveriges flyktingmottagande och asylprocessen förklaras på ett pedagogiskt sätt.

Boken är skriven av Katrin Jakobsen och Eva Brandsma. Katrin är fotokonstnär, illustratör och skribent. Eva är journalist, lärare och biträdande rektor och har engagerat sig mycket i ensamkommande barn. Detta är deras första bok på Vilja förlag.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

79

Språk

Muu tekijä