Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Big Daddy

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Nu utkommer den andra delen i Dennis Rundts stora nittonhundratalssläktsaga. I Big Daddy berättar fädren och sönerna sin version av släktens historia i efterkrigstidens Finland och drömlandet Sverige, samt, naturligtvis, i ett på alla sätt företagsamt USA.

Joel Rundt och hans stora uppdrag med att göra översättning av texten till Sibelius Finlandia hymn löper som ett stråk genom handlingen. Den forna skojaren, nu äventyrliga företagaren Carl-Julius Warren alias Larry Harg lever sitt stundom vidlyftiga liv i Staterna, men glömmer aldrig sin dotter Dolly.

I sitt arbete med den fiktiva romanen, som är författaren femte, har ett digert forskningsarbete med utgångspunkt i den egna släktens historia legat som grund. Och fakta varvas med fiktion i en roman med stor berättarglädje och kunskap om samhälle.

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

256

Förlag

Språk