Heros hundra nätter

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Unga vuxna. I det medeltida riket Migdal Bavel ingår den skrytsamme Jerome ett djävulskt vad med sin lumpne vän Manfred: om Manfred lyckas förföra Jeromes hustru Cherry inom hundra nätter, så får han både Jeromes slott och Cherry. Men Cherry och hennes älskarinna, kammarjungfrun Hero, försöker avvärja Manfreds lömska uppsåt genom att få honom att tänka på annat. Det gör de med historier. Fängslande sagor om svek, trofasthet, galenskap, elaka makar, trogna och otrogna älskare.

Om kloka gummor, män som blir kära i månen och harpor som avslöjar hemska mord. Och framför allt om kvinnors systerskap och berättelsernas omstörtande kraft. En underbar feministisk sagoväv i Tusen och en natts anda som berättar om förtvivlan och uppror mot en trång patriarkalisk värld, där sagornas ”lyckliga i alla sina dagar” alltför ofta visar sig vara ett hån för kvinnans del.

Den prisbelönte brittiska serietecknaren och illustratören Isabel Greenbergs seriebok ""The One Hundred Nights of Hero"" (2016) har äntligen översatts till svenska, och tar plats i seriehyllan som en klassiker. Sida efter sida av vältecknade rutor och skickligt valda färgskalor fyller den här boken. Camilla Bergvall, i BTJ-häftet nr 18, 2020.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

218

Förlag

Språk

Översättare