Wonder Woman antologi

Typ

tecknade serier, album

Beskrivning

När prinsessan Diana skapades av lera gav gudarna henne otroliga krafter, så att hon kan försvara de svaga och förtryckta, samt vara fredens budbärare som representant för amasonernas hemliga ö, Themiscyra, i ""Patriarkatets värld"". Som Wonder Woman är hon vacker som Aphrodite, klok som Athena, stark som Hercules och snabb som Mercury. I Wonder Woman Antologi följer vi med på hennes äventyr från tidigt 1940-tal, under andra världskriget, fram till modern tid med spännande serier av Brian Azzarello, Cliff Chiang, George Pérez, Gene Colan, Ross Andru, John Byrne, Mike Deodato, Yanick Paquette, Phil Jimenez och Greg Rucka.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

amazonprinsessans tusen olika ansikten

Utgivningstid

Sidantal

394

Språk

Översättare

Lisätietoja

På titelsidan även: Wonder Woman skapad av William Moulton Marston, Superman skapad av Jerry Siegel och Joe Shuster, Batman skapad av Bob Kane och Bill Finger.