Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Anton och Teitur

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Antons jullov hos pappa i Tyskland blev inte alls som han hade tänkt sig. Pappa var upptagen med sitt jobb och sin nya flickvän hela tiden. När Anton kom hem till Sverige och sin mamma igen kändes allt grått och trist.

Varför köpte pappa Teitur till honom egentligen?
Och varför fick han inte flytta med sin pappa till Tyskland?

En dag kommer en ny tjej till stallet. Hon heter Kristin och har en häst som hon inte riktigt klarar av. Plötsligt förändras allt.

Anton får hästen Teitur när hans pappa flyttar utomlands. För Anton kommer Teitur att betyda allt. Han blir tryggheten när pappa är borta och mamma jobbar över.
När hästen Humlan flyttar in i stallet blir Anton vän med hennes ägare Kristin. Vänskapen växer till något mer. För Anton i alla fall. Men Kristins liv är komplicerat och vad vill hon egentligen med Anton? Och hur är det med pappa? Varför köpte han Teitur åt honom?

(Kikkuli)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

246

Språk