Framtidens arab 3 - En barndom i Mellanöstern (1985-1987)

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den sanna berättelsen om en ljushårig cimmerier och hans familjs liv i Hafez al-Assads Syrien.
Efter att ha följt med sin make Abdel-Razak först till Libyen och sedan till Syrien, har Riads mamma Clémentine fått nog av livet i byn Ter Maaleh. Hon vill återvända till Frankrike, ju förr desto bättre. Eller åtminstone flytta till en riktig stad, som till Damaskus eller Aleppo. Riad ser fadern slitas mellan vad hans hustru önskar och vad familjetraditionen kräver av honom.
Under tiden går livet i byn vidare. Riad har flyttat till en nybyggd skola för pojkar, där han är bäst i klassen och oftast slipper få stryk. Han bråkar med sin lillebror och tar djupt intryck av Conan barbaren efter att sett videofilmen. Han har också börjat fundera mycket kring omskärelsens mysterier. Är det sant att det bara är judar som inte är omskurna?
RIAD SATTOUF är en fransk serieskapare och filmregissör, född 1978 i Paris och uppväxt i Libyen och Syrien. Till hans mest kända serier hör Pascal Brutal (för Fluide Glacial) och La Vie secrète des jeunes (för Charlie Hebdo). Med den första delen i den självbiografiska Framtidens arab fick Riad Sattouf 2015 sitt stora internationella genombrott, då den blev en av det årets mest översatta franskspråkiga böcker.

(Cobolt)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

150

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk