Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rebellerna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Ember Hill har lämnat drakorganisationen Talon för att ansluta sig till rebelledaren Cobalt och hans gäng. Men Ember kan inte glömma Garret Xavier Sebastian, drakdödaren från St. George-ordern som svek sitt uppdrag att utplåna hela Embers släkte när han räddade henne undan en lönnmördare från Talon, och samtidigt undertecknade sin egen dödsdom. Fast besluten att rädda Garret från avrättning försöker Ember övertyga Cobalt om att hjälpa henne att bryta sig in i St. George-orderns huvudkontor. När de får flera lönnmördare på halsen och när dessutom Embers egen bror är en av dem, inser rebellerna att de kan ha nytta av Garret. Han bidrar också till ett nytt perspektiv på kriget som förs mellan Talon och St. George-ordern. En sammansvärjning börjar växa fram och hemligheten som båda sidorna döljer är både chockerande och livsfarlig. Ember måste bestämma sig: Ska hon göra reträtt och invänta rätt ögonblick för att slå tillbaka eller ska hon starta ett storskaligt krig?

***

Julie Kagawa är författaren bakom de storsäljande böckerna om Edens blod och serien Iron Fey. Hon är född i Sacramento, USA, och har bland annat arbetat i bokhandlar och som hundtränare. Julies stora intressen är läsning, måleri, kampsport och att skulptera miniatyrdrakar i lera. Kagawa bor tillsammans med sin make och flera husdjur i närheten av Louisville i Kentucky. Rebellerna är den andra delen i sagan om Talon.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

398

Språk

Översättare

Lisätietoja

Angående författarens härmed sammanhängande verk se: Drakarna.
Första svenska upplaga 2016.

Namn

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

414

Språk

Översättare