Framtidens arab 2 - en barndom i Mellanöstern (1984-1985)

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Andra delen av Framtidens arab berättar om Riads första skolår i faderns hemby Ter Maaleh i Syrien. Skolundervisningen präglas av järnhård disciplin, koranläsning och patriotiska hyllningar till nationen och presidenten. I klassrummet går fröken med käppen i högsta hugg, redo att skoningslöst bestraffa varje misstag. För den lille ljushårige förstaklassaren är det inget lätt år som väntar. Vi ges också många andra inblickar i det dagliga livet i Syrien, som präglas av såväl al-Assads diktatur som av traditioner och religion. Ett liv som kan vara både omänskligt brutalt och ibland fullständigt surrealistiskt.

RIAD SATTOUF är en fransk serieskapare och filmregissör, född 1978 i Paris och uppväxt i Libyen och Syrien. Till hans mest kända serier hör Pascal Brutal (för Fluide Glacial) och La Vie secrète des jeunes (för Charlie Hebdo). Med Framtidens arab fick han under 2015 sitt stora internationella genombrott som författare, då den första delen av hans tecknade självbiografi blev en av fjolårets mest översatta franskspråkiga böcker.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

158

Förlag

Språk

Översättare