Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det gyllene garnet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jakob beger sig åter på resa till Spegelvärlden efter att i Reckless Levande skuggor precis ha klarat sig med livet i behåll. För att bli räddad ur Blåskäggs labyrint och kunna befria Räv har Jakob lovat betala Earlkings pris utan att veta vad det är. Nu har alven avslöjat att det är Rävs och Jakobs första barn han kräver och först nu blir Jakob medveten om hur mycket han älskar Räv.

I sagornas värld verkar det alltid finns en väg ut men det är långa sträckor att resa och många förvecklingar och oväntade vändningar innan Jakob och Räv lyckas. Den här gången går resan österut, till tsaren, Baba Jagas och andra varelser från den östeuropeiska sagoskatten.

Cornelia Funke lyckas återigen trollbinda läsaren med sin skrämmande saga, där ingenting kan tas för givet och där allt som oftast finns en oväntad tvist. Kärlek, skräck, våld, tillit - alla ingredienser för en fängslande bok finns med.

(Opal)

12-15 år.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

447

Förlag

Språk