När David tappade rösten

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

David har strupcancer. För honom och hans familj är diagnosen en chock. David har aldrig varit en man av många ord, och nu verkar det vara omöjligt för alla i familjen att tala med varandra om sin vrede, sin kärlek och sin skräck inför Davids döende.
Livets och dödens vägar korsar varandra. Davids vuxna dotter Miriam föder sitt första barn och får några dagar senare veta att hennes far har cancer. Tamar, Davids yngsta dotter, försöker ta reda på vad döden innebär och hur man ska kunna hålla en själ vid liv. Paula, Davids hustru, står inte ut med att hennes man ska lämna henne i sticket. David själv vill framför allt göra en fin resa innan det är för sent. Var och en reagerar på sitt eget sätt inför Davids oundvikliga död.
I uttrycksfulla akvarellteckningar berättar den nederländska serieskaparen Judith Vanistendael en gripande och vacker historia om döden - en historia som samtidigt hyllar livet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

280

Förlag

Språk

Översättare