Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ormfesten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

1975. Mystic, Georgia. Det börjar dra ihop sig för den årliga orminsamlingen. Joe Lon Mackey, en gång firad high- school stjärna i amerikansk fotboll, väntar motvilligt in anstormningen av ormjägare som snart kommer att fylla hans lilla trailercamping. Hans tillvaro består numera mest av att sälja smuggelsprit och att uthärda familjelivet med fru och barn. Men när han träffar en tillfällig hemvändare börjar hans eget misslyckande stå alltmer klart, och i takt med att fler och fler människor anländer till staden sätts en kedja av bisarra händelser igång som hotar att ställa allt på ända. Någonting är på väg att gå sönder. Med Ormfesten har Harry Crews skapat en makaber och oemotståndlig version av den mänskliga komedien.

Den amerikanske författare Harry Crews (1935 - 2012) räknas som en av förgrundsfigurerna inom Grit lit-genren. Han har skrivit över tjugo romaner och har varit verksam som lärare på University of Florida i Gainesville. A Feast of Snakes utkom 1976 och presenteras nu för första gången på svenska.

"No number of adjectives in the thesaurus can do justice to the bizarre nature of Crews`s creations" - Washington Post

"Harry Crews has a talent of his own. He begins where James Dickey (Deliverance) left off." - Norman Mailer

"It is weird and starkly powerful." - Joseph Heller, author of Catch 22
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

192

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk