Barnlitteratur

Genre – Barnlitteratur

Bokhyllor

Spöksystrar

anna_e
3.5.2021
Spöksystrar är en lättläst serie för barn i åldern 6-9 år. Serien handlar om en flicka som blir vän med ett spöke som hon träffar på kyrkogården. Det är Mårten Melin som skrivit böckerna. Han blandar humor med spänning.

11 böcker

Bekanta dig med hyllan Spöksystrar

SPLEJ-böcker

anna_e
23.4.2021
Torsten Bengtssons populära SPLEJ-serie finns nu i 13 delar. Böckerna är fyllda av spänning och mysterier. Bokstäverna SPLEJ står för "Studio Peo Lollo Ester Jamal". Just nu finns 12 av böckerna på Boksampo, det är den 11:e boken som saknas här.

12 böcker

Bekanta dig med hyllan SPLEJ-böcker

"Man läser" böcker

anna_e
16.4.2021
En ny läsekampanj som heter "Man läser" vill uppmuntra pojkar och unga män till att börja läsa. Intresset för läsning är lågt när det gäller pojkar. Kampanjen tar bland annat hjälp av kända män som är populära bland den yngre befolkningen.

49 böcker

Bekanta dig med hyllan "Man läser" böcker

Barnböcker om cykling

anna_e
16.4.2021
Cykling är ett ständigt aktuellt tema, men framför allt på sommaren då barnen gärna vill vara ute och cykla med kompisar eller familjen. Det finns ganska många barnböcker som handlar om cykling. Det här är en del av dem.

23 böcker

Bekanta dig med hyllan Barnböcker om cykling

Simning och att lära sig simma

anna_e
16.4.2021
Här är en bokhylla med böcker för de allra minsta och lite äldre barn som vill lära sig simma. Här finns många böcker om simhallar och badstränder.  Bokhyllan är uppställd i alfabetisk ordning.

37 böcker

Bekanta dig med hyllan Simning och att lära sig simma