Kirjasammon uusi ulkoasu ja uudet ominaisuudet

Ajankohtaista
11.12.2014

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Kirjasammon sivut saivat torstaina 11.12. uuden ulkoasun ja samalla julkaistiin uusia ominaisuuksia palvelun käyttäjien hyödynnettäväksi.

Käyttäjätietoihin lista kirjahyllyistä ja mahdollisuus kirjoittaa kuvaus itsestään

Palveluun rekisteröityneen käyttäjän omalla sivulla näkyvät muille käyttäjille nyt kommentoitujen teosten lisäksi kyseisen käyttäjän tekemät julkiset kirjahyllyt. Tämän lisäksi käyttäjät voivat nyt halutessaan kirjoittaa kuvauksen itsestään käyttäjätietosivulleen palvelun muita käyttäjiä varten.

Romaanikirjallisuuden genreille omat sivut

Kirjasammon etusivulta ja selailuvalikosta löytyvät nyt genreille tehdyt sivut, joihin on valittu romaanikirjallisuudessa käytettäviä genrejä YKL:n fiktiivisen aineiston lisäluokat -sivun perusteella. Genreistä on sivuilla tietoa, linkkejä valmiisiin hakutuloksiin Kirjasammossa ja kirjahyllyjä, joiden teokset kuuluvat kyseiseen genreen.

Näihin sivuihin ei otettu ainakaan vielä tässä vaiheessa mukaan muita kaunokirjallisuuden genrejä, kuten runoutta, näytelmiä tai novelleja, koska ne tulevat esiin hakutuloslistauksen sivulla omina kokonaisuuksinaan. Kuuntelemme mielellämme käyttäjien toiveita genresivujen kehittämisen suhteen!

Ylen Elävän arkiston kirjallisuusvideoita ja -äänitteitä teos- ja kirjailijatietoihin

Kirjasammossa voi nyt törmätä teosten ja kirjailijoiden sivuilla myös Ylen Elävästä arkistosta upotettuihin videoihin ja äänitteisiin. Näiden medioiden tallennus tietokantaan on edelleen kesken, mutta joidenkin teosten sivuilta niitä voi jo katsella ja kuunnella, esimerkkinä Juhani Ahon Rautatie. Kirjallisuusaiheisten tv- ja radio-ohjelmien tallenteet rikastavat palvelun tietosisältöä aivan uudella tavalla ja tarjoavat kiinnostavan tavan oppia lisää kirjallisuudesta.

Ylen Elävän arkiston aineistot ovat olleet upotettavissa myös sen ulkopuolisille sivuille ei-kaupallisessa tarkoituksessa tämän vuoden kesäkuusta alkaen.

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo