Kaksi tätiä nimeltä Veera

Esterin ja Viljamin vanhemmilla on ollut pipo kireällä jo jonkin aikaa, joten he päättävät viedä itsensä huoltoon. Se tarkoittaa sitä, että lapset pääsevät Veera-tädille hoitoon. Mutta kummalle Veeralle? Sekä äidin että isän sisko on nimeltään Veera, ja nyt kumpikin heistä odottaa lapsia luokseen! Tilanne saadaan kuitenkin ratkaistua: Esteri ja Viljami menevät ensimmäiseksi yöksi Raita-Veeralle ja seuraavaksi yöksi Pallo-Veeralle.

 

Kummallakaan Veera-tädillä ei ole omia lapsia, mutta heistä on hauska olla osa Viljamin ja Esterin elämää. Mukavien touhujen ohessa lapset juttelevat tätiensä kanssa siitä, miten perheet ovat erilaisia: kaikki aikuiset eivät halua omia lapsia, ja jotkut aikuiset eivät voi saada omia lapsia, vaikka haluaisivatkin. Elämä voi silti olla hyvää ja onnellista, ja siitä voi rakentaa itsensä näköisen kokonaisuuden.

Anna Elina Isoaron kirjoittama Kaksi tätiä nimeltä Veera on hurmaava kuvakirja elämäntyylien ja perheiden monimuotoisuudesta. Kirja on mukavaa luettavaa: se ei arvota, vaan tuo lempeästi esiin sen, miten jokaisella on oikeus omanlaiseensa elämään. Mira Malliuksen kuvitus on värikäs ja ilmeikäs, se tukee tarinaa erinomaisesti. Kaksi tätiä nimeltä Veera sopii luettavaksi kaiken ikäisille.