Maailman paras laumanvartija

Olaf on iloinen, utelias ja hyväntuulinen koiranpentu, joka asuu maatilalla. Päivät kuluvat seikkaillessa ja ympäristöön tutustuessa yhdessä viisaan Aragorn-kissan, Pikku-terrierin, Musti-ajokoiran, Fimur-hevosen ja muiden eläinten kanssa. Isona Olafista kasvaa laumanvartija! 
 
Joulu on juhlittu ja kaikki lahjaksi saadut herkkuraksutkin jo syöty. Illalla on tiedossa jotakin, mitä ihmiset kutsuvat ilotulitukseksi. Uudenvuoden juhla ei kuulosta Olafista yhtään niin mukavalta kuin joulu: Musti-koirakin on lähdössä lomalle Emännän siskon luokse pakoon jylyä ja jyskettä. Mistä ihmeestä on kyse? Kun päivään lisätään vielä Vaarin kadonnut Juutas-vuohi, parvi kukkoja ja kanoja sekä eriskummallinen rodeo, on seikkailu valmis: Olafin apua tarvitaan jälleen!
 
Helena Wariksen kirjoittama ja Mirjami Mannisen kuvittama Maailman paras laumanvartija on Olafin pentupäiväkirjat -sarjan kuudes osa. Tarina kertoo vuodenvaihteesta juhlallisuuksineen eläinten näkökulmasta. Se herättelee pohtimaan sitä, miltä ilotulitukset kuulostavat ja tuntuvat esimerkiksi hevosista tai koirista. Kirja on helppolukuinen ja sopii mainiosti noin 6-8-vuotiaille eläinten ystäville.