Dekkareita nuorille

Kirjahylly

10 kirjaa

Käyttäjän Katja kuva
14.6.2018
|Kaikki kirjahyllyt
Dekkariviikolle kymmenen nuortendekkaria.
 
Coben, Harlan: Täpärällä
Mickey Bolitar sotkeutuu sekavaan soppaan murhamysteeriä ratkoessaan, vastaan tulee mm. kuulusteluja ja ampumavälikohtauksia.
 
Gagnon, Michelle: Kukaan ei kaipaa sinua
Nopeasti etenevä dekkari kahdesta nuoresta, Noasta ja Peteristä, jotka eivät tunne toisiaan tosielämässä, mutta nettimaailmassa ovat saman hakkeriryhmän väkeä. Noalle tapahtuu kummia ja Peterin isän touhut ovat kovin epäilyttäviä, liittyvätkö tapaukset toisiinsa? 
 
Halme, Antti: Mafiakesä
Artun kesä alkaa huikeasti, kun isä ilmoittaa saaneensa kuukauden mittaisen työkeikan Sisiliaan. Mukaan saa lähteä koko perhe, eli isän ja Artun lisäksi reissuun lähtee myös isän vaahtokarkkimainen tyttöystävä Merikukka. Heti reissun alussa urheilullinen Arttu törmää juoksulenkillään mummonsa luona lomaileviin kaksosiin, Lunaan ja Lucaan ja pian porukkaan liittyy myös irlantilainen Molly. Ja kun Arttu pelastaa liekehtivän tytön hukkumiselta, sekaantuu hän tietämättään mafiabisneksiin.. Mukaansatempaava ja vauhdikas toimintajännäri aloittaa uuden sarjan. 
 
Lepistö, Laura: Kesäyön salaisuus (selkokirja)
Siiri ja Essi lomailevat kesällä Siirin perheen mökillä. Tytöt leikkivät vakoiluleikkiä nimeltään salainen seuranta, jossa tarkkaillaan mökkinaapureita ja heidän touhujaan. Kun tytöt huomaavat naapurihuvilassa liikkuvan oudon porukan, päättävät he selvittää, mistä oikein on kyse. 
 
Lönn, Pasi: Aavetanssi
Koulun talkkari ”Lapamake” on kadonnut mökillään Keiteleellä. Jakke ja Make päätyvät seikkailemaan pitkin maakuntaa yrittäessään selvittää tapausta poliisien kanssa. Mikä on aavemainen hahmo, joka hilluu mökin ympäristössä?
 
Lönn, Pasi: Lavastettu (selkokirja)
Kouluavustaja Hessu Virtanen viruu sellissä. Poliisi epäilee häntä murhasta. Santtu ja Milja eivät usko Hessun syyllisyyteen ja alkavat selvittää tapausta. 
 
Mattila, Ilkka: Neljän rikoksen syksy
Interaktiivinen dekkari, jossa lukija pääsee kunnolla mukaan salapoliisin hommiin. Rikospaikoilta löytyy lisäaineistoa, johon pääsee näppärästi käsiksi lukemalla QR-koodin. Ensimmäisessä Mysteerinmurtajat-kirjassa ratkaistavana on neljä rikosta. 
 
Rubin, Sarah: Näkymätön vihje
Mysteerejä ratkoo matikkanero ja etsivä Alice Jones. Tohtori Learner kehitteli parhaillaan näkymättömyyspukua ja nyt hän katoaa lukitusta huoneesta. Keksikö hän puvun jo vai onko kyse kenties jostain paljon vaarallisemmasta? Alicella on edessään uransa kinkkisin tapaus..
 
Palviainen, Jukka-Pekka: Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta
Milla joutuu muuttamaan isän työn takia majakkasaarelle, pois tutuista kuvioista ja tuttujen kavereiden luota. Aluksi tilanne on kauhea, mutta kun Milla alkaa tutustua saarelaisiin, ei elämä siellä tunnu enää niin kauhealta. Mutta kaikki eivät tykkää isän tutkimustyöstä ja sitä aletaan sabotoida.. Vetävä ja jännittävä kertomus, jossa höysteenä on hitunen romantiikkaakin. 
 
Hege aloittaa yläasteen uudessa koulussa, jonka oppilas Teemu Valla on kuollut kesällä opettajien perinteisellä mökkireissulla. Kuolinsyyksi poliisi on ilmoittanut insuliinin yliannostuksen. Asia vaivaa jostain syystä Hegeä, niinpä hän päätyy tutkimaan asiaa koulukavereidensa Eeron ja Eliaan kanssa. Oliko kuolintapaus vahinko vai onko se sittenkin murha?