Perttu, Arvi

Kuvatiedoston lataaminen

Photograph information

Kuva kirjailijalomakkeelta

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Koulutus tai tutkinto

Luottamustehtävät ja jäsenyydet

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Nimi

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

novellit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Muut teokset (kääntäjänä)

Tyyppi

fyysinen teos

Tyyppi

fyysinen teos

Tyyppi

fyysinen teos

Tyyppi

fyysinen teos

Kirjailijan omat sanat

Kotimaani on Karjala.

Elämäkertatietoa

Syntynyt Petroskoissa, Venäjän Karjalassa. Opiskellut kirjallisuutta Moskovan Gorki-instituutissa ja Oriveden Topelius-akatemiassa. Työskennellyt toimittajana Karjalan suomen- ja karjalankielisissä lehdissä, mm. Careliassa. Vuodesta 2001 asunut Suomessa, Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Pohjois-Karjalassa. Vapaa kirjailija. Naimisissa.

Tekstinäyte

Riikka oli uskonut, että rakkaus oli kuollut enon mukana, ja jäljelle oli jäänyt vain kipu, kuiva kuin aavikko. Sillä aavikolla Riikka oli harhaillut siihen saakka kunnes tapasi Santerin. Se oli kuin kauan odotetun sateen ensimmäiset pisarat, jotka kostuttavat pintaa, herättävät maan melkein unohtuneen janon. Mutta sitten tulikin rankkasade, ja rakkaus syntyi uudelleen.
Rakkaus on kuin vesi, Riikka ajatteli. Alussa se voi olla suo, lähde, lätäkkö. Se voi haihtua, kuivua; ihminenkin on silloin jonkin aikaa kuiva ja eloton, koska luulee rakkauden kuolleen, mutta yhtäkkiä ukkosmyrsky pudottaa sen niskaan kaatosateen, ja silloin rakkaus on kaikkialla, ei löydy kuivaa paikkaa mistään. Ihminen hätääntyy, hän ei kestä sellaista määrää, etsii suojaa, ryntäilee eri suuntiin kunnes huomaa että valtava vesimäärä on lyötänyt uomat ja muuttunut soliseviksi puroiksi, jotka yhtyvät joeksi ja kantavat rakkautta kauas näkymättämiin, ajattomuuteen.

Kipu. 2014