Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Perttu, Arvi

Kuvatiedoston lataaminen
Photograph information
Kuva kirjailijalomakkeelta
Synnyinaika
Synnyinpaikka
Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat
Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat
Koulutus tai tutkinto
Luottamustehtävät ja jäsenyydet
Tekijän käyttämä kieli
Kansallisuus
Maakunta-alue
Teokset
Nimi
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
novellit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Muut teokset (kääntäjänä)
Tyyppi
fyysinen teos
Tyyppi
fyysinen teos
Tyyppi
fyysinen teos
Tyyppi
fyysinen teos
Kirjailijan omat sanat
Kotimaani on Karjala.
Elämäkertatietoa
Syntynyt Petroskoissa, Venäjän Karjalassa. Opiskellut kirjallisuutta Moskovan Gorki-instituutissa ja Oriveden Topelius-akatemiassa. Työskennellyt toimittajana Karjalan suomen- ja karjalankielisissä lehdissä, mm. Careliassa. Vuodesta 2001 asunut Suomessa, Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Pohjois-Karjalassa. Vapaa kirjailija. Naimisissa.
Tekstinäyte
Riikka oli uskonut, että rakkaus oli kuollut enon mukana, ja jäljelle oli jäänyt vain kipu, kuiva kuin aavikko. Sillä aavikolla Riikka oli harhaillut siihen saakka kunnes tapasi Santerin. Se oli kuin kauan odotetun sateen ensimmäiset pisarat, jotka kostuttavat pintaa, herättävät maan melkein unohtuneen janon. Mutta sitten tulikin rankkasade, ja rakkaus syntyi uudelleen.
Rakkaus on kuin vesi, Riikka ajatteli. Alussa se voi olla suo, lähde, lätäkkö. Se voi haihtua, kuivua; ihminenkin on silloin jonkin aikaa kuiva ja eloton, koska luulee rakkauden kuolleen, mutta yhtäkkiä ukkosmyrsky pudottaa sen niskaan kaatosateen, ja silloin rakkaus on kaikkialla, ei löydy kuivaa paikkaa mistään. Ihminen hätääntyy, hän ei kestä sellaista määrää, etsii suojaa, ryntäilee eri suuntiin kunnes huomaa että valtava vesimäärä on lyötänyt uomat ja muuttunut soliseviksi puroiksi, jotka yhtyvät joeksi ja kantavat rakkautta kauas näkymättämiin, ajattomuuteen.

Kipu. 2014