Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kallis prinssi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Suuren sukuromaanisarjan itsenäinen aloitus Kallis prinssi, Dyre prins 1975, on vahva yhteiskuntahistoriallinen kuvaus sotienjälkeisen Suomen kolmesta vuosikymmenestä.
Romaani on älykkään Donaldin itsetilitys elämästään, menestyksistään ja menetyksistään. Donald selvittää tiensä ryysyistä rikkauksiin peräänantamattomalla päättäväisyydellään, kavalimpiakaan keinoja kaihtamatta, säästämättä sen enempää itseään kuin lähimmäisiäänkään.
(Katja Tanskanen)
”Olipa muuan mies joka oli 48 vuotta vanha ja elämäänstä tyytyväinen. Hänen nimensä oli Donald Blaadh ja mielestään hän oli onnistunut kaikessa mihin oli ryhtynyt. Hänellä oli ollut tulevaisuudenunelmia nuorena ja kaikki unelmat olivat täyttyneet. Hän oli saanut kaiken haluamansa, rahaa, naisia, vaikutusvaltaa.”
Donald Blaadh on tyytyväinen siihen mitä on, siihen mitä on saavuttanut, mutta mitä syvemmälle hän poratuu omaan menneisyyteensä, sitä vähemmän kauniilta kaikki alkaa näyttää. Totuudet osoittautuvat puolitotuuksiksi tai valheiksi. Varman pidetty vankkuu, murtuneen elämänvalheen pirstaleiden takaa alkaa häämöttää ankara todellisuus.
Kun lukija on päässyt kirjan loppuun, ovat palapelin osaset asettuneet paikoilleen ja Donald Blaadhin, tämän epäsolidaarisen rajarikkurin kuva alkaa hahmottua. Ja myös Suomen nykyhistorian hämmentävän kauden kuva. Tämä teos on vaikuttava suoritus.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

310

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

255

Kustantaja

Kieli