Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Herääminen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kasvihuoneilmiö karkaa käsistä – kuka voi pelastaa Maapallon?

Eletään vuotta 2038. Ilmaston lämpeneminen on riistäytymässä käsistä ja Suomi tuskailee helleaallon kourissa. Pohjoisella havumetsävyöhykkeellä riehuu metsäpaloja. Merenpohjan metaanijääesiintymät alkavat sulaa.

Suomalaisen tutkijan Kauko Korhosen mielestä AIDS-epidemia ei käyttäydy kuten luonnollisen epidemian pitäisi. Saksalainen tähtitieteilijä väittää löytäneensä Kuun pinnalta jalanjälkiä, jotka eivät ole ihmisten jättämiä. Siperialaisen pikkukaupungin asukkaat menehtyvät oudosti yhdessä yössä. Vähän myöhemmin venäläiset tutkijat tekevät salaperäisen löydön jäämeren pohjalta…

Maailman poliittiset johtajat joutuvat harkitsemaan epätoivoisia toimenpiteitä katastrofin torjumiseksi. Riittävätkö omat voimat vai tarvitaanko ulkopuolista väliintuloa?

Risto Isomäki on luonto- ja kehitysmaa-aktivisti. Ekologisen tematiikan käsittelijänä hän on suomalaisen kirjallisuuden ykkösnimi.
(Rising Shadow)
Vuonna 2038 ilmastonmuutos on alkanut toden teolla hankaloittaa elämää maapalolla. Ensin Eurooppaa vaivannut kylmyys on vaihtunut polttavaksi kuumuudeksi. Siperian ikirouta on alkanut sulaa, ja Päiväntasaajan alueet ovat muuttumassa elinkelvottomiksi.

Suomalainen Irina Saari kutsutaan Venäjälle tutkimaan pohjoisessa tapahtuneita salaperäisiä joukkokuolemia. Onko niiden taustalla epäonnistunut sotilaallinen koe tai onnettomuus? Samaan aikaan hänen miehensä Kauko Korhonen pähkäilee kummallisia AIDS:iin kuolleiden tilastokaavioita. Suomessa vieraileva ja huijaukselta kuulostavia havaintojaan esittelevä avaruustutkija Reinhold Glazer on jostakin syystä kiinnostunut Korhosen havainnoista. Mikä voi yhdistää näitä kovin erilaisia tapauksia?

Isomäen kirja on tieteistrilleri, joka nostaa esiin kymmenen vuotta ilmestymisensä jälkeenkin ajankohtaisen ilmastonmuutoksen. Kirja ei mässäile väkivallalla vaan hyödyntää Michael Crichtonin tuotannon tapaan juonessaan tieteellisiä tosiasioita, jotka yhdistetään fiktioon. Kirjan keskipisteessä on ihminen: herääkö ihmiskunta pelastamaan itsensä yhä pahenevalta ilmastonmuutokselta?

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

287

Kustantaja

Kieli