Tartuntataudit kirjallisuudessa

Kirjahylly

25 kirjaa

12.3.2020
|Kaikki kirjahyllyt

Tartuntataudit ovat inspiroineet kirjailijoita monin tavoin. Viime vuosikymmeninä esim. Ebola ja HIV ovat saaneet paljon tilaa mediassa, ja ne ovat siirtyneet myös taiteeseen ja populaarikulttuuriin. Historiallisessa kirjallisuudessa näkyvät mm. kolera ja rutto. Konkreettisesti tartuntatauteja käsittelevien teosten lisäksi kirjallisuus on tuonut aihetta esiin allegorioina, jollaisiksi voidaan ajatella vaikkapa zombitarinat. Monessa kirjassa tauti väijyy varsinaisen juonen taustalla, kunnes ulottaa vaikutuksensa tapahtumien kulkuun ja henkilöiden omaan elämään.

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Kommentit

Tyranni on historiallinen romaani, jossa yllättävä tartuntatauti kääntää tapahtumien kulun.

https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_29089

Elävää kieltä, vaarallisten tautien ja ajan kuvailua, inhimillisiä ja eläimellisiä tarinoita  1880-luvulta Euroopassa klassikkoteoksessa Huvila meren rannalla (WSOY).  Teos ilmestyi 1930-luvulla, Suomessa 1950-luvulla. Lukuisia painoksia.

Elävää kieltä, lääkärin työn kuvailua ruton, koleran ja kurkkumädän kaltaisista tartuntataudeista 1800-luvun Euroopassa,lisäksi inhimillisiä ja eläimelllisiä tarinoita,huumoria, filosofointia ruotsalaisen kirjaiijan klassikkoteoksessa Huvila meren rannalla (WSOY). Teos ilmestyi alunperin 1930-luvulla, Suomessa 1950-luvulla. Useita uusintapainoksia..

Valitettavasti kirjaa ei nyt saa kirjastoista,mutta se voi löytyä jonkun vanhemman sukulaisen kirjahyllystä!