Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ensimmäinen murhani

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Joukko Itäsuomalaisten osakuntien laulajien jäseniä viettää viikonloppua ylellisellä huvilalla Vuosaaressa. Aamulla on kuitenkin luvassa ikävä yllätys: huvilaa isännöinyt Jukka Peltonen löytyy kuolleena rantavedestä. Pian selviää, ettei kysymyksessä ole pelkkä onnettomuus vaan murha, ja Helsingin poliisilaitoksen rikososaston väkivaltatoimistossa sijaisena toimiva Maria Kallio määrätään tutkimaan tapausta. Tapausta mutkistaa, että Kallio on itsekin tuntenut suurimman osan kuorolaisista. Koska murhatun isä on vaikutusvaltainen mies, se asettaa paineita poliiseille.

Tutkimuksen edetessä paljastuu, ettei murhattu ole ollut mikään kiltti kuoripoika vaan keinoja kaihtamaton naistenmies. Monella ystäväpiiriin kuuluneella olisi ollut motiivi päästää hänestä ilmat pihalle. Onko syynä mustasukkaisuus tai raha? Vai onko kyse hämäristä puuhista, joihin Peltonen näyttää sekaantuneen? Kallio joutuu penkomaan pitkään murhatun elämää ja käyttämään päättelykykyään ennen kuin ratkaisu alkaa kirkastua hänelle.

Ensimmäinen murhani on Leena Lehtolaisen ensimmäinen rikosromaani. Se on perinteinen arvoitusdekkari, jossa Agatha Christien tapaan murhapaikalla on vain rajallinen määrä syyllisehdokkaita. Kirjan päähenkilö on minäkertojana toimiva Maria Kallio, jonka näkökulmasta tapahtumia tarkastellaan.

(Matti Järvinen/Sanojen aika)

- - -

Opiskelijakuoron railakkaat harjoitukset helsinkiläishuvilalla katkeavat, kun ykkösbasso Jukka Peltonen löydetään rantavedestä kuolleena. Tapaus on näytön paikka Maria Kalliolle, jonka uraa rikososaston ylikonstaapelina rasittaa se, että hän on sekä nuori että nainen - ja vielä punatukkainen! Kuoron hilpeän julkisivun takaa löytyy katkeria intohimoja, eikä niiden penkomista helpota havainto, että joukossa on Marian vanhoja kavereita.

(Tammi)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

251

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Kieli