Vartijat ennen

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lähes kolmekymmentä vuotta Alan Mooren ja Dave Gibbonsin luoman käänteentekevän sarjakuvakirjan visiot ovat kiehtoneet lukijoiden mieltä ja herättäneet kysymyksiä päähenkilöiden taustoista. Nyt huipputason sarjakuvatekijät ovat päässeet esittämään oman tulkintansa siitä, millainen maailma oli ennen Vartijoita.

Tämä kirja pitää sisällään kaksi kehutun Brian Azzarellon (mm. Jokeri, 100 Bullets) Vartijoiden maailmasta.

J.G. Jonesin piirtämä Koomikko johdattaa lukijan kylmän sodan ajan poliittisiin kiemuroihin. Edward Blaken hirtehinen supersankarihahmo on koko uransa ajan tasapainotellut oikeuden ja laittomuuden välimaastossa, mutta kuinka syvälle ystävyys Kennedyn veljesten ja sotaretki Vietnamin viidakoihin Koomikon lopulta vie?

Lee Bermejon taiteilema Rorschach sijoittuu 70-luvun New Yorkiin, jossa häiriintynyt Walter Kovacs jakaa oman käden oikeutta huumekauppiaille ja gangstereille. Samaan aikaan kaupunkia piinaa "Bardiksi" nimetty sarjamurhaaja, joka koristelee uhrinsa runonpätkillä. Helleaalto ja sähkökatkot taustoittavat ankaraa tarinaa, ja väkivaltaiselta loppuratkaisulta tuskin voidaan välttyä...
(Banana Press)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Koomikko, Rorschach

Ilmestymisaika

Sivumäärä

234

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Pohjautuu Alan Mooren ja Dave Gibbonsin luomiin hahmoihin