Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Oliivityttö

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Joonan tyttöystävä on ulkomailla, ja poika hengaa enimmäkseen kaverinsa Hermannin kanssa. He ovat olleet ystäviä jo vaippahousuajoista asti.
Edellisillan bileet Fagerholmin luona ovat päättyneet kohtaamiseen, joka ei jätä Joonaa rauhaan. Eivätkä rauhaa anna varsinkaan oliivinvihreät silmät, jotka kuuluivat ruskeatukkaiselle tytölle.

Muistin elävästi hetken, jolloin värit palasivat. Silmät edessäni olivat kuin kaksi vihreää oliivia. Katseiden kohtaaminen tuntui samalta kuin olisi painanut käden pienoisjunaradan muuntajan päälle; sähköisestä värinästä kasvoi todentuntuisin déjà vu, jonka olin koskaan kokenut..

Seuraavana päivänä tyttö ilmestyy pyörineen Joonan ovelle, ja he lähtevät yhdessä lapsuusmuistojen täyttämään lähiömetsään. Tyttö osoittautuu Veeraksi, Joonan vanhaksi eskarikaveriksi, joka on muuttanut Helsinkiin jo kauan sitten. Yhdessä he käyvät lapsuuden myyttisissä paikoissa, Kivihuoneessa ja Tukikohdassa, jolta näkee Tuomiokirkolle asti. Metsässä he näkevät myös teltassaan asustavan resupekan, jolla on paksu takkuparta ja suussa piippu. Miksi Joona tuntee metsien miehen niin hyvin?

Huikean tiivistunnelmainen rakkaustarina vangitsee lukijansa. Päähenkilöiden keskustelut, mielenliikkeet ja tunteet ovat aitoja ja samastumaan kutsuvia.Turku näyttämönä tuo kirjan hienoon tunnelmaan oman lisänsä.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
132
Kieli