Lappi-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat

Lappi-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat

Kirjahylly
Käyttäjän Tuomas Aitonurmi kuva
Tuomas Aitonurmi 8.12.2016
Kaikki kirjahyllyt

Ensimmäinen Lappi-kirjallisuuspalkinto jaetaan 8.2.2017. Lapin kirjastojen perustama kirjallisuuspalkinto annetaan ansioituneelle kotimaiselle ja Lappi-aiheiselle suomenkieliselle teokselle. Palkinto jaetaan tästä lähtien joka toinen vuosi. Ensimmäistä Lappi-kirjallisuuspalkintoa tavoittelevat vuosina 2015-2016 ilmestyneet suomenkieliset aikuisten kaunokirjalliset teokset, jotka ovat lappilaislähtöisen kirjailijan kirjoittamia tai käsittelevät Lappia. Raati kävi läpi 150 kriteerit täyttävää kirjaa. Ehdokkaat ovat:

Mikko-Pekka Heikkinen: Poromafia (Johnny Kniga 2016)
Niillas Holmberg: Jos itseni pelastaisin itseltäni (Palladium 2015)
Minna Rytisalo: Lempi (Gummerus 2016)
Kauko Röyhkä: Lapinpoika (Like 2016)
Heli Slunga ja Jaana Seppänen: Lapin Lolita (WSOY 2016)
Kerttu Vuolab: Valon airut. Kääntänyt Riitta Taipale. (Atrain 2015) (Alkuteos: Bárbmoáirras)

Lappi-kirjallisuuspalkinto on arvoltaan 2 000 euroa ja sen saajan valitsee elokuvaohjaaja Katja Gauriloff Rovaniemeltä. Palkinto jaetaan Lainan-päivänä 8.2.2017 Rovaniemen kaupunginkirjastossa järjestettävässä tilaisuudessa.

Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan joko Lapin verkkokirjaston kautta sähköisellä lomakkeella: https://lappi.verkkokirjasto.fi tai omassa kirjastossa paperilomakkeella. Yleisöäänestyksen suosikki saa 500 euroa. Yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kuntakohtaisia kirjapalkintoja ympäri maakuntaa. Äänestyslomakkeisiin vaaditaan kirjastokortin numero ja kunnan nimi.

Lisätietoja:
Rovaniemi: Elokuvaohjaaja Katja Gauriloff valitsee ensimmäisen Lappi-kirjallisuuspalkinnon saajan!
Lappi-kirjallisuuspalkinnon sivut (aukeavat 8.12. aikana)

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo