Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Saana

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Alasalmi tekee uskottavaa elämänkuvaa. Hänen henkilönsä ovat kaikki irrallisia, pohjimmiltaan vain itseensä uppoutuneita. Äiti avioeroineen ja uusperheentynkineen istuu kotona ja hautoo neuroosejaan. Sami ja Karita etsivät tarkoitusta tarkoituksettomuuden rajoilla rellestäen. Pikkusisko Rea sulkeutuu puhumattomaksi. Ystävätär osaa ainoastaan roikkua kolmantena pyöränä.
Alasalmi riisuu tarinastaan dramaattisen jännitystekijän, kun sillanpääläisesti lopputulos paljastuu heti avauksessa. Makaaberit aihelmat pohjustavat kuoleman vääjäämättömyyttä." (Tero Liukkonen/ arvostelu, Helsingin Sanomat 20.9.1990)
Hurja esikoisromaani nuoren tytön syöksykierteestä
Saana aloittaa opiskelunsa vieraassa kaupungissa, tuntee alussa itsensä orvoksi ja etsii turvaa monelta taholta. Vähitellen tyttö kyllästyy opiskeluun ja siirtyy suoraan toimintaan. Hän asettuu alttiiksi aina vain kovemmalle kohtelulle, tuhoaa turvansa ja kolhii jatkuvasti itseään. Saana on traaginen hahmo, jonka kuvasta ei puutu parodisia piirteitä. Kamppaillessaan hyvän ja pahan välissä hän turvautuu haaveisiin ja valheisiin eikä tiedä mitä haluaa. Päivi Alasalmen teksti on rajua ja raadollista, runollista ja realistista. Saana on hänen esikoisteoksensa.
(takakansiteksti)
Romaanissa nuori opiskelijatyttö himoitsee "todellista elämää". Hän ajautuu ryyppäämiseen, irtosuhteisiin ja väkivallan uhriksi. (Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175