Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Roolipeliä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Venla muuttaa äitinsä kanssa Lapista etelään. Hän odottaa uutta koulua innolla, koska on ollut entisessä luokassaan ainoa tyttö ja paras kaverikin on ollut poikaserkku. Nyt Venla haluaa itselleen bestiksen.

Mutta koulu ei ala hyvin. Venlan reippaudelle, murteelle ja tyylille nauretaan. Edes jalkapallo ei tuo lohtua, sillä pojat eivät suostu ottamaan tyttöjä mukaan välituntipeleihin. Luokalta löytyy parivaljakko Olivia ja Elviira, jotka ottavat Venlan silmätikukseen. Opekin tuntuu tiukkikselta. Kaikki mitä Venla tekee tai sanoo on muiden mielestä tyhmää, ärsyttävää tai turhaa. Venla huomaa olevansa ihan yksin.

Eräänä päivänä Venla unohtaa avaimensa sisälle, joutuu odottamaan rappukäytävässä ja tutustuu naapuriin. Isä lupaa auttaa Lapista käsin Venlaa ja keksii Venlalle uuden harrastuksen, judon. Mutta miten käy Venlan judoharjoitusten?
(Arjamaaria/Okariino)
Venla on suorapuheinen poikatyttö, joka uskaltaa sanoa ääneen sen mistä muut vaikenevat. Kaikki eivät tästä tykkää, ja kun soppaan heitetään vielä Lapin murre, uusi paikkakunta, uusi koulu ja uudet luokkakaverit, ei Venlan elämä ole ihan helppoa. Isä ja tutut maisemat ovat jääneet pohjoiseen, ja kiireisellä valokuvaajaäidillä on kädet täynnä työtä. Onneksi teatteri tuo tilaisuuden loistaa parrasvaloissa ja näyttämön taika tuo mukanaan myös uuden ystävyyden.

Toimittaja ja kirjailija Katariina Romppainen (s. 1964) kirjoittaa lämminhenkisesti ja humoristisesti pientä koululaista koskettavista asioista, kuten erilaisuuden hyväksymisestä ja rohkeudesta tehdä omia valintoja.
(BTJ)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

144