Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kasi kentälle

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Siis pöhiseen baanalle mimmien kaa? Sou last siison! OMG! Mitä Oonan äidille on oikein uuden työpaikan ohessa tapahtunut? Ja isoveli Anssin huoneesta ei enää tulekaan ulos tuttu Viivi, vaan ensin joku Vampyyri-Gootti Liljastiina ja sitten Pissis-Barbie Venla-Elina. Ja Oonan omassa elämässäkin on monenlaista muutosta: paras kaveri Henna muuttaa Lahteen ja oma jalkkisjoukkue vaihtuu.

Tulikärpäset-kirjasta tuttu 12-vuotias Oona jatkaa jalkapallon pelaamista ja pääsee uuteen kovatasoiseen joukkueeseen kokeilemaan futsalia. Kavereita ei uudesta joukkueesta löydy ja valmentaja vaan huutaa pää punaisena. Oona päättää kuitenkin näyttää kaikille! Äidin työkiireiden takia jääkaappi tuntuu olevan aina tyhjänä ja kotona syödään roiskeläppäpitsoja. Terkka sanoo Oonalle ettei painoa saa tulla lisää, joten ei sen niin ole väliäkään jos ei joka päivä kunnolla syö. Miksi kuitenkin koko ajan väsyttää ja olo on huono? Oona loukkaantuu pelissä, ja lääkärillä onkin jalkavamman lisäksi yhtä ja toista sanottavaa terveydenhoitajan ohjeista. Mitä voi tehdä kun jalkapallo on tärkeä osa elämää ja yhtäkkiä ei pysty pelaamaan? Miksei Hennasta kuulu enää mitään? Ja tiedätkö millä saa kaksi samasta tytöstä tappelevaa poikaa irti toisistaan? Tietenkin kylmällä vedellä...

(Merkku / Sivupiiri)

- - -

Futistyttö-sarjan toinen osa! Oonan elämä täyttyy koulusta ja jalkkisharjoituksista. Uudessa joukkueessa Oona ei löydä kavereita ja valmentajakin vain raivoaa. Isoveli vaihtaa tyttökaveria koko ajan, äiti on ihan outo, ja välillä elämä potkii päähän. Oona kuitenkin sisuuntuu ja päättää näyttää koko maailmalle!

(Okariino)

- - -

Oona on Kiinasta adoptoitu melkein 12-vuotias tyttö, joka asuu äidin ja isoveljen sekä Hippu-koiran kanssa omakotitalolähiössä. Jalkapallo on Oonan rakkain harrastus, vaikka se tuntuu vievän koulun jälkeen kaiken vapaa-ajan. Sitten Oonan jalka murtuu pelin tuoksinassa ja se muuttaa aktiivisen tytön arjen kokonaan. Onkohan uusi valmentajakin rääkännyt pelaajia vähän liian ankarasti, Oona on nimittäin aivan puhki.

Äiti on koko syksyn käynyt Helsingissä töissä ja tullut kotiin vasta iltamyöhällä. Äitiä on ollut ikävä, vaikka sitä ei kyllä hevillä myönnetä. Kun vielä paras ystävä muuttaa Lahteen, näyttää siltä että ihan kaikki asiat menevät pieleen. Vaikka jalka hiljalleen paranee, ei jalkapallokaan enää kiinnosta. Mitä tarvitaan siihen, että onni kääntyy suopeaksi?

Oonasta kerrotaan myös kirjassa Tulikärpäset.

(Satu Vähämaa/Sanojen aika)

- - -

Kun kesä on ohi, Oona pääsee kokeilemaan taitojaan kovatasoisessa joukkueessa, joka pelaa sisäjalkapalloa, futsalia. Valmentaja Lehmusto aikoo vakaasti tehdä joukkueestaan ykkösen, ja tytöt joutuvat ottamaan harjoittelun tosissaan. Uudet joukkuetoverit suhtautuvat Oonaan kylmäkiskoisesti ja epäilevät hänen taitojaan. Oona päättää näyttää! Kotona eletään muutosten aikaa, kun äiti aloittaa työt Helsingissä ja Anssi menee ammattikouluun. Tosi kivaa - vai onko? Ainakin jääkaappi ammottaa aina tyhjyyttään, mutta terkkarihan sanoikin, että pitäisi laihtua...

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

208

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä