Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maan kätkemät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Neljäsluokkaisen Liinan perhe muuttaa ja Liina joutuu uuteen kouluun. Ystävien löytäminen ei ole helppoa kun kaikilla on jo kaveri ja niinpä yksinäinen Liina viettä paljon aikaa kirjastossa. eräällä kirjastoreissulla hän löytää oudon oven, joka imaisee Liinan keskelle metsää salaperäisille taikatunneille, joilla valitut oppilaat oppivat asioita maahisista, tontuista ja veden väestä. Liina huomaa kuuluvansa joukkoon, jolla on kyky nähdä ja kokea asioita, joita muut ihmiset eivät näe. Taikatunneilta Liina löytää myös ensimmäiset ystävänsä, punatukkaisen Siriin ja ujon Eetuun. Pian paikkakunnalta alkaa salaperäisesti kadota pieniä lapsia ja kun Liinan rakas pikkuveli katoaa, ystävykset ottavat ohjat omiin käsiinsä ja lähtevät salaa kiellettyyyn metsään kadonneita lapsia etsimään.

(Anu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Liina oli paljon yksin. Ystävät olivat jääneet monen sadan kilometrin päähän, kun hänen perheensä oli kesän alussa muuttanut pieneen ja hiljaiseen Kuunangan kaupunkiin.

Neljäsluokkalainen Liina aloittaa uudessa koulussa uudessa kaupungissa. Liina kuluttaa aikaansa kirjastosta ja eräällä kirjastoreissulla löytää avonaisen oven. Uteliaisuus voittaa ja Liina astuu ovesta, vaikka arvaa, että se on jäänyt vahingossa auki. Ovi johdattaa Liinan oppitunnille, josta hän ei ole koskaan kuullutkaan.

Liina saa tietää, että muutamat koulun oppilaat käyvät koulua iltaisinkin. Mutta eivät tavallista koulua vaan koulua, jossa opiskellaan taikuutta! Liisa liittyy joukkoon ja oppii koulusta ja sen oppilaista paljon uutta.

Samaan aikaan pieniä koululaisia ja tarhalaisia alkaa kadota. Rehtori määrää taikakoulun lopetettavaksi ja on sitä mieltä, että taikakoulu on syynä katoamiseen. Mutta Liina tietää, että kyse on metsänpeitosta, maahisten tekemisistä.

Alkaa seikkailu, jossa Liinankin taikakoulussa oppimat taidot ovat tarpeeseen. Kuinka saada myös rehtori ymmärtämään, ettei taikakoulun opettajat ole tekemisissä katoamisten kanssa.

Jännittävä fantasiakertomus, jossa tutustutaan metsänpeittoon, metsän omaan maailmaan. Sopii sellaisellekin, jolle fantasia on uusi tuttavuus.

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Neljäsluokkalainen Liina on muuttanut vanhempiensa ja pikkuveljensä Laurin kanssa pieneen Kuunangan kaupunkiin. Vanhat ystävät ovat jääneet kauaksi, ja Liina tuntee itsensä yksinäiseksi, koska ei ole saanut uusia kavereita koulussa. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Liina aukaisee salaperäisen oven kirjastossa. Hänelle paljastuu, että koulussa toimii salaperäinen taikakoulu, jossa opetetaan maagisia taitoja ja opiskellaan tonttujen, maahisten ja muiden myyttisten olentojen tuntemista.

Liinan elämä muuttuu kiinnostavaksi taikatuntien myötä, ja hän saa pari uutta ystävääkin. Mutta sitten kaupungista alkaa kadota lapsia mystisesti. Poliisi on voimaton laajan katoamisaallon edessä. Voiko syyllinen olla metsän tai maan väki? Liina ja hänen ystävänsä Siri ja Eetu alkavat selvittää asiaa, mutta selviävätkö he eteen tulevista vaaroista?

Maan kätkemät on kiehtova fantasiaromaani, joka sopii loistavasti niille, jotka ovat ehtineet jo lukea kaikki Harry Potter -kirjat. Se ei ole kuitenkaan mikään Potterin kopio, vaan kirjassa hyödynnetään hedelmällisellä tavalla suomalaisen mytologian olentoja. Taikamaailma limittyy nokkelasti yhteen tavallisen maailman kanssa, ja vain harvat ja valitut voivat oppia tuntemaan tuota muulle ihmiskunnalle vierasta maailmaa. Romaani onnistuu olemaan yhtä aikaa sekä arkielämän ongelmien kuvausta että omaleimaista fantasiaa – saavutus, johon ei läheskään kaikki fantasiakirjallisuus pysty.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)

- - -

Viidesluokkainen Liina yrittää totutella uuteen kaupunkiin ja uuteen kouluun. Eräällä kirjastoreissulla hän löytää oven, joka johtaa aivan toisenlaiseen maailmaan.

Muutamat koulun oppilaat käyvät iltaisin “taikatunneilla” ja oppivat asioita maahisista, tontuista ja veden väestä. Liinakin huomaa kuuluvansa joukkoon, jolla on kyky nähdä ja kokea asioita, joita muut ihmiset eivät näe. Tunneilla Liina tutustuu punatukkaiseen Siriin ja ujoon Eetuun, ja pian he ovat tiivis kolmikko.

Kun koulun pihalta ja tarhasta alkaa kadota lapsia, vain Liina, Siri ja Eetu ymmärtävät, että maahisilla on sormensa pelissä. Miksi ihmisten ja maahisten Rauhanomaisen rinnakkaiselon sopimusta on yhtäkkiä rikottu?

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

207

Kieli

Osana julkaisua

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli