Jäniksen housuissa

Tyyppi

sadut
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jäniksen elämä omassa metsässä on mukavaa. Ystävänä on toinen jänis, joka ymmärtää, miten ihanaa on, kun kotihousuissa on kunnon polvipussit. Kirjoittaminen, asioiden huolellinen muistiinmerkitseminen on jänikselle tärkeää ja sanomalehteä se lukee aina, milloin saa sen käpäliinsä. Parempaa työntekijää piisami ei voisi saada, kun palkkaa jäniksen sanomalehtensä toimittajaksi.

Postikin kulkee metsänasukkaille, mutta postinkantaja- ankka on todennäköisesti rakastunut, kun hukkaa jänikselle osoitetun kultareunaisen kutsukirjeen. Kun jänis sen vihdoin saa piisamin toimistosta, kotkan kruunajaiset on jo pidetty. Kyllähän se jänistä harmittaa. Jänis päättää järjestää isot juhlat virtahevon kunniaksi. Kaikki on kutsuttu mukaan ja kaikki tulevatkin, ihan sovussa.

Hyväsydäminen ja touhukas jänis ehtii avuksi, kun liito-oravalle on löydettävä uusi asunto, tai kun kärpän pienin poikanen katoaa. Mieluisinta on kuitenkin oman kodin rauha, kun saa sytyttää tulen vihreään takkaan ja syödä kaurakanervapuuroa.

(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)

- - -

Jäniksellä on hyvät housut ja niissä erinomaiset polvipussit. Muutenkin pitkäkorva on tyytyväinen elämäänsä metsässä. Piisami on ottanut sen yllättäen töihin sanomalehteensä, ja sama hyvä onni ja innostavat tehtävät näyttävät seuraavan jänistä. Kun se esimerkiksi päättää mennä ulos syömään ketunleipiä, se löytääkin samasta paikasta vielä makoisampia jäniksenleipiä. Ja kun on aika järjestää liito-oravalle uusi asunto tai tutustua kaukaa tulleeseen vieraaseen, jänis ei emmi tarttua toimeen. Jänis on avulias ja utelias osallistuja. Mutta mieluista sille on myös oman kodin rauha, kun tuli räiskyy vihreässä takassa ja se saa jakaa ystävänsä kanssa kattilallisen kaurakanervapuuroa.

Jäniksen housuissa on ketjusatu tehtävästä toiseen kulkevasta jäniksestä ja sen ystävistä. Satu tuo uutta humoristista näkemystä perinteisiin eläinsatuihin, siinä on runollisuutta, leikkiä ja lämmintä yhteisöllisyyttä.

(BTJ)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

96

Kustantaja

Kieli